Beste elektrische tandenborstels van 2024

Beste elektrische tandenborstels van 2024

Het selecteren van de beste elektrische tandenborstels kan een uitdaging zijn vanwege het overweldigende aanbod op de markt. De keuzes variëren van sonische tot magnetische borstels, ronde tot rechte borstelkoppen en de vraag of je al dan niet een tandenborstel met bluetooth-functie wilt. Wij begrijpen dat het soms lastig is om de beste keuze te maken. Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld met de top 5 elektrische tandenborstels van 2024. Voor elke tandenborstel vind je een overzicht van de voor- en nadelen, zodat je snel de tandenborstel kunt vinden die het beste bij jouw wensen past. Lees verder en ontdek welke tandenborstel de beste keuze voor jou is!

Nr: 1 Philips Sonicare Diamond Clean Prestige 9000

De Philips Sonicare 9900 Prestige is een geavanceerde elektrische tandenborstel met minimale externe functies, zoals enkele ledjes voor batterijniveau en één knop. Desondanks behoort het tot de slimste tandenborstels op de markt, met ingebouwde sensoren die poetsgedrag nauwkeurig volgen en diverse poetsprogramma’s bieden via de Sonicare-app. De meest stijlvolle tandenborstel is verkrijgbaar in donkerblauw en champagnekleur, inclusief een compact kunstleren reisetui met USB en een klein oplaadstation. In tegenstelling tot traditionele grote oplaadglazen is dit ontwerp handiger voor reizen. Met zijn eerste gebruiksstappen, waaronder het maken van een account en Bluetooth-koppeling met de app, biedt de Sonicare 9900 Prestige vijf poetsprogramma’s, zoals clean, white+, gum health, deep clean, en sensitive. Slimme sensoren voorkomen te veel druk tijdens het poetsen, een functie genaamd SenseIQ.

De Sonicare-app geeft real-time feedback en houdt poetsgedrag bij op een gebitskaart. Terwijl de app handig is voor instellingen en poetscoaching, blijkt het gebruik ervan optioneel na de initiële instellingen. Alle poetsgegevens worden opgeslagen en kunnen met de tandarts worden gedeeld. Ook zonder app is het verder een uitstekende elektrische tandenborstel en daarom gekozen tot de beste tandenborstel.

Oorspronkelijke prijs was: €284.95.Huidige prijs is: €259.95.
OP = OP
Oorspronkelijke prijs was: €284.95.Huidige prijs is: €199.95.

De Philips Sonicare 9900 Prestige tandenborstel bevindt zich in een premium prijsklasse en is gekozen tot de beste elektrische tandenborstel van 2024. Ben jij benieuwd of deze prijs zich vertaalt naar de poetsprestaties en de resultaten? Hier kun je onze ervaring met de Philips Sonicare Prestige zien, inclusief de voordelen en nadelen.

+ Voordelen

 • Zorgt voor een buitengewoon grondige reiniging van het gebit.
 • Meest geluidsstille elektrische tandenborstel op de markt te verkrijgen.
 • Met de SenseIQ technologie past de Philips Prestige tandenborstel zelf de juiste poetsintensiteit aan.
 • De app werkt goed om in kaart te krijgen of je een plekje overslaat.
 • Je krijgt een chique herlaadbare reisetui met een lederen afwerking.

– Nadelen

 • De tandenborstel in deze prijscategorie beschikt niet over een display, maar is simpel en elegant afgewerkt.

Nr: 2 Oral-B iO Serie 10

Op de tweede plaats staat de Oral-B iO Series 10 elektrische tandenborstel, een topproduct met geavanceerde functies. Deze tandenborstel biedt een combinatie van innovatieve technologieën voor een optimale mondverzorging. Wat de Oral-B iO Series 10 onderscheidt, is de geavanceerde magnetische aandrijving, waardoor niet alleen een grondige reiniging wordt gegarandeerd, maar dit ook in volledige stilte plaatsvindt. Hierdoor kun je genieten van een rustige poetservaring. De tandenborstel is niet alleen gericht op reiniging maar biedt ook handige functies om het poetsen te optimaliseren. Personalisatie staat centraal, waarbij je zelfs een welkomstboodschap kunt instellen om je dag met een glimlach te beginnen. Daarnaast waarschuwt de tandenborstel automatisch wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen, zodat je altijd effectief poetst.

De Oral-B iO Series 10 gaat verder dan alleen begeleiding bij opzetborstelwissels. Via het iO Sense oplaadstation krijg je live feedback over jouw poetsbeurt. Met 7 poetsstanden pas je gemakkelijk de poetsintensiteit aan. De tandenborstelanalyseert de tandenborstel je poetsgewoontes en -technieken. Deze gegevens worden opgeslagen in de Oral-B iO app, waar je een overzicht van de resultaten kunt bekijken en indien nodig eenvoudig je poetsgewoontes kunt aanpassen.

Met een stijlvol ontwerp en beschikbaarheid in diverse kleuren, waaronder elegante tinten zoals wit en zwart, biedt de Oral-B iO Series 10 niet alleen geavanceerde mondverzorging maar ook een esthetisch aantrekkelijke optie.

Ook de iO 10 tandenborstel van Oral-B bevindt zich in een premium prijsklasse. We zijn benieuwd of deze prijs zich vertaalt naar de poetsprestaties en de resultaten. Hier kun je onze ervaring met de Oral-B iO 10 series, inclusief de voordelen en nadelen.

Oorspronkelijke prijs was: €395.95.Huidige prijs is: €344.95.
Op = Op
Oorspronkelijke prijs was: €394.95.Huidige prijs is: €289.95.

+ Voordelen

 • Via het Oral-B iO Sense slimme oplaadstation krijg je direct feedback over je poetsbeurt.
 • Dankzij A.I. technologie weet je precies hoe goed je de voor-, boven- en achterkant van je tanden poetst.
 • Beschikt over 7 poetsstanden, inclusief een poetsstand voor de tong.
 • Dankzij de magnetische aandrijving poets je stiller dan voorgaande Oral-B tandenborstel modellen.

– Nadelen

 • Bij de tandenborstel ontvang je geen extra set opzetborstels. Je hebt echter de mogelijkheid om extra iO opzetborstels aan te schaffen, die exclusief zijn ontworpen voor de iO 10 tandenborstel. Deze opzetborstels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder Ultimate Clean, Radiant White en Gentle Care.

Nr: 3 Oral-B iO Serie 6

Op de derde plaats hebben we de Oral-B iO Serie 6 elektrische tandenborstel. Deze luxueuze tandenborstel maakt gebruik van magnetische aandrijving, waardoor niet alleen je gebit grondig wordt gereinigd, maar dit ook in volledige stilte gebeurt, waardoor je ontspannen kunt poetsen. Naast de geavanceerde aandrijving biedt de Oral-B iO Series 6 verschillende handige functies om het tandenpoetsen te vergemakkelijken. Personalisatie is een sleutelkenmerk, waarbij je bijvoorbeeld een welkomstboodschap kunt instellen voor een vrolijke start van de dag. Bovendien waarschuwt de tandenborstel automatisch wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen, zodat je altijd effectief poetst.

De tandenborstel gaat verder dan alleen het begeleiden van opzetborstelwissels. Met behulp van kunstmatige intelligentie analyseert de tandenborstel je poetsgewoontes en -technieken. Deze gegevens worden vervolgens opgeslagen in de Oral-B iO app, waar je een overzicht van de resultaten kunt bekijken en indien nodig eenvoudig je poetsgewoontes kunt aanpassen.

De iO 6 tandenborstel van Oral-B bevindt zich in een midden prijsklasse. We zijn benieuwd of deze prijs zich vertaalt naar de poetsprestaties en de resultaten. Hier kun je onze ervaring met de Oral-B iO 6 series, inclusief de voordelen en nadelen.

+ Voordelen

 • Op de mondkaart in de app zie je precies welke tand je aan het poetsen bent en of je juist beter kunt poetsen.
 • Met 5 poetsstanden pas je eenvoudig de intensiteit van de tandenborstel aan.
 • Dankzij de magnetische aandrijving poets je stiller dan voorgaande Oral-B tandenborstel modellen.

– Nadelen

 • De tandenborstel heeft minder poetsstanden dan de iO 10.
 • Het interactieve display heeft een zwart-wit scherm in plaats van een OLED kleuren display.

Nr: 4 Oral-B iO Serie 4

Op de vierde plaats hebben we de Oral-B iO Serie 4 elektrische tandenborstel. Deze geavanceerde tandenborstel is onderdeel van de iO-serie en combineert doeltreffendheid met comfort. Met zijn magnetische aandrijving biedt de iO 4 niet alleen een grondige reiniging van je gebit, maar doet dit ook in complete stilte, waardoor je ontspannen kunt tandenpoetsen. Net als zijn hogere serie modellen beschikt de Oral-B iO Serie 4 over handige functies die het tandenpoetsen vergemakkelijken.

Deze tandenborstel legt de nadruk op poetsen met een app, de tandenborstel heeft namelijk geen interactieve display. Desondanks is de tandenborstel wel eenvoudig te bedienen met een druk op de knop. Bovendien waarschuwt de tandenborstel automatisch wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen, waardoor je altijd verzekerd bent van een doeltreffende reiniging.

Maar het gaat verder dan alleen het monitoren van de opzetborstelwissels. Dankzij kunstmatige intelligentie analyseert de Oral-B iO 4 je poetsgewoontes en -technieken. Deze informatie wordt opgeslagen in de Oral-B iO app, waar je een gedetailleerd overzicht van je poetsresultaten kunt bekijken en indien nodig je gewoontes kunt aanpassen voor een nog betere mondverzorging. De Oral-B iO Serie 4 elektrische tandenborstel bevindt zich in een betaalbare prijsklasse, en het biedt een uitstekende balans tussen functionaliteit en kosten. Ontdek meer over onze ervaring met de Oral-B iO Serie 4, inclusief de voordelen en eventuele nadelen die we hebben opgemerkt.

Oorspronkelijke prijs was: €249.95.Huidige prijs is: €169.95.
Oorspronkelijke prijs was: €129.95.Huidige prijs is: €89.95.
Oorspronkelijke prijs was: €199.95.Huidige prijs is: €159.95.
Oorspronkelijke prijs was: €129.95.Huidige prijs is: €89.95.

+ Voordelen

 • Wanneer je de Oral-B app gebruikt tijdens het poetsen, krijg je visuele feedback over welk deel van je mond je op dat moment aan het poetsen bent.
 • Je kunt de gewenste poetsstand eenvoudig selecteren door middel van de aan/uit knop, aangezien de Oral-B iO 4 vier verschillende poetsstanden biedt voor een gepersonaliseerde poetservaring.
 • Dankzij de magnetische aandrijving poets je stiller dan voorgaande Oral-B tandenborstel modellen.

– Nadelen

 • De tandenborstel heeft minder poetsstanden dan de iO 10 en iO 6.
 • Het ontbreken van een interactief display benadrukt het belang van de bijbehorende app voor een geoptimaliseerde poetservaring bij de Oral-B iO 4

Nr: 5 Philips Sonicare 9000 Series Diamond Clean

Op de vijfde plaats hebben we de Philips Sonicare 9000 DiamondClean elektrische tandenborstel, een geavanceerd model in de Sonicare 9000-serie dat doeltreffendheid combineert met comfort. Deze tandenborstel maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een grondige reiniging te bieden terwijl je geniet van een stille poetservaring. De Sonicare 9000 DiamondClean beschikt over verschillende handige functies die het tandenpoetsen vergemakkelijken.

In tegenstelling tot modellen met een interactief display, legt deze tandenborstel de focus op gebruiksgemak met eenvoudige bediening via knoppen. Ondanks het ontbreken van een interactief display, biedt deze tandenborstel toch intuïtieve bediening voor een probleemloze poetsroutine. Daarnaast geeft het automatische waarschuwingen wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen, waardoor je altijd verzekerd bent van een effectieve reiniging.

De Sonicare 9000 DiamondClean gaat verder dan alleen het monitoren van de opzetborstelwissels. Met behulp van geavanceerde technologieën analyseert deze tandenborstel je poetsgewoonten. Hoewel deze informatie niet via een interactief display wordt weergegeven, kun je deze wel bekijken en beheren via de bijbehorende Philips Sonicare app. Hiermee krijg je inzicht in je poetsresultaten en kun je eventueel je gewoonten aanpassen voor een verbeterde mondverzorging. De Philips Sonicare 9000 DiamondClean elektrische tandenborstel biedt een uitstekende balans tussen geavanceerde functionaliteit en een verfijnd ontwerp, en zit in een vergelijkbare prijsklasse. Leer meer over onze ervaring met de Sonicare 9000-serie, inclusief de voordelen en mogelijke nadelen die we hebben opgemerkt

DEAL
Oorspronkelijke prijs was: €199.95.Huidige prijs is: €149.95.
Oorspronkelijke prijs was: €199.95.Huidige prijs is: €154.95.
Oorspronkelijke prijs was: €199.95.Huidige prijs is: €154.95.
Oorspronkelijke prijs was: €279.95.Huidige prijs is: €249.95.

+ Voordelen

 • Met verschillende poetsstanden poets je ook gevoelige tanden of bloedend tandvlees zonder problemen.
 • Het oplaadbare reisetui maakt het gemakkelijk om je tandenborstel onderweg op te laden, waar je ook bent.

– Nadelen

 • De bijbehorende app van de Philips Sonicare 9000 DiamondClean toont geen visuele kaart van de mond, waardoor je geen specifieke aanwijzingen krijgt over welke tanden je mogelijk beter moet poetsen.
 • De tandenborstels van dit model missen een lichtring, waardoor je alleen een trilling van het handvat en een melding in de app krijgt wanneer je te hard drukt tijdens het poetsen.

Conclusie

De Philips Sonicare Diamond Clean Prestige 9000 wordt als de beste elektrische tandenborstel van 2024 beschouwd vanwege zijn geavanceerde reinigingstechnologie, slimme sensoren en handige app-functionaliteit, ondanks het hogere prijskaartje.

Op de tweede plaats staat de Oral-B iO Serie 10, die indruk maakt met zijn geavanceerde magnetische aandrijving, personalisatie-opties en esthetisch aantrekkelijk ontwerp. De Oral-B iO Serie 6 bevindt zich op de derde plek en biedt vergelijkbare functies als de Serie 10, maar tegen een meer betaalbare prijs, zij het met enkele compromissen in het aantal poetsstanden en het ontbreken van een kleurendisplay. De Oral-B iO Serie 4, op de vierde plaats, levert een uitstekende balans tussen functionaliteit en kosten, met geavanceerde functies zoals visuele feedback via de app en automatische waarschuwingen voor opzetborstelvervanging. De Philips Sonicare 9000 Series Diamond Clean sluit de top 5 af met gebruiksgemak en geavanceerde reinigingstechnologieën, maar mist enkele visuele functies die in andere modellen worden aangeboden.

Uiteindelijk bepaalt individuele voorkeur en budget de keuze tussen deze hoogwaardige elektrische tandenborstels.