Alles over de Oral-B iO 10

Een goede mondverzorging is essentieel voor een gezond gebit en een stralende glimlach. Elektrische tandenborstels spelen een belangrijke rol bij het bereiken van een grondige reiniging. Een opvallende nieuwkomer op de markt van elektrische tandenborstels is de Oral-B iO 10. Met geavanceerde functies en innovatieve technologieën belooft deze tandenborstel een buitengewone poetservaring.

Kenmerken van de Oral-B iO 10

 • Via het iO Sense oplaadstation krijg je live feedback over jouw poetsbeurt.
 • Door 3D tracking met A.I. controleer je hoe je alle kanten van je tanden poetst.
 • Met 7 poetsstanden pas je gemakkelijk de poetsintensiteit aan.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de kenmerken en voordelen van de iO 10.

Magnetische iO-technologie

De Oral-B iO-serie maakt gebruik van de innovatieve magnetische iO-technologie. Deze technologie zorgt voor een stille en responsieve werking van de tandenborstel. Traditionele elektrische tandenborstels maken vaak gebruik van een tandwielaandrijving, wat kan resulteren in lawaai en trillingen tijdens het poetsen. Met de magnetische iO-technologie wordt de kracht op een efficiëntere manier overgebracht naar de borstelharen, waardoor het poetsen soepel en comfortabel aanvoelt.

Live feedback via de iO Sense oplaadstation

Het iO Sense oplaadstation is een accessoire dat wordt geleverd bij bepaalde modellen van de Oral-B iO-serie, waaronder mogelijk de Oral-B iO. Het oplaadstation is ontworpen om het opladen van de tandenborstel handig en gemakkelijk te maken. Hier zijn enkele kenmerken van het iO Sense oplaadstation:

 1. Draadloos opladen: Het iO Sense oplaadstation maakt gebruik van draadloze oplaadtechnologie. Dit betekent dat je de tandenborstel eenvoudig op het oplaadstation kunt plaatsen zonder gedoe met draden of aansluitingen. Het opladen begint automatisch zodra de tandenborstel op het station is geplaatst.
 2. Stijlvol ontwerp: Het oplaadstation heeft een modern en stijlvol ontwerp dat goed past in de badkamer of op je wastafel. Het is meestal compact en neemt weinig ruimte in beslag.
 3. Oplaadindicator: Het oplaadstation is voorzien van een oplaadindicator om de status van het opladen aan te geven. Dit kan een lampje zijn dat oplicht in verschillende kleuren of een display dat de oplaadstatus weergeeft. Hierdoor kun je gemakkelijk zien wanneer de tandenborstel volledig is opgeladen en klaar is voor gebruik.
 4. Extra functies: Afhankelijk van het specifieke model van de iO 10 en het oplaadstation, kunnen er mogelijk extra functies beschikbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld een reinigingsmodus zijn om het oplaadstation schoon te maken of een opbergmogelijkheid voor extra opzetborstels.

Live feedback via de iO Sense oplaadstation

In vergelijking met de vorige iO elektrische tandenborstels series geeft de iO Sense Smart oplader je ook feedback tijdens het poetsen. De 6 led lampjes op de oplader laten de zones in je mond zien. De lampjes lichten blauw op als je een zone voldoende hebt gepoetst. Zo poets je een voor een de 6 zones in je mond.

Live feedback via de iO

Het iO Sense oplaadstation is ontworpen om het opladen van je Oral-B iO-tandenborstel handig en efficiënt te maken, zodat je altijd een opgeladen tandenborstel hebt wanneer je deze nodig hebt.

Coaching tijdens je poetsbeurt

Dankzij de verbinding met de Oral-B app kan de tandenborstel real-time feedback geven en je begeleiden bij je poetsbeurt. De app analyseert je poetsgedrag en geeft gepersonaliseerde aanbevelingen om je mondverzorging te verbeteren. Het toont bijvoorbeeld hoe lang je moet poetsen en herinnert je eraan om van zone te wisselen voor een gelijkmatige reiniging van je gebit. Deze coachingfunctie helpt je om een effectievere poetsroutine te ontwikkelen en zorgt ervoor dat je geen belangrijke delen van je mond overslaat tijdens het poetsen.

iO 10 poetscoaching

Een poetsstand voor iedereen

 1. Dagelijkse reiniging: Deze stand is bedoeld voor de dagelijkse reiniging van je gebit. Het biedt een grondige en effectieve reiniging om tandplak te verwijderen en je tanden schoon en gezond te houden.
 2. Gevoelig: Als je last hebt van gevoelige tanden of gevoelig tandvlees, is de gevoelige stand ideaal. Deze stand vermindert de snelheid en intensiteit van de borstelkop, waardoor je tanden en tandvlees voorzichtig worden gereinigd.
 3. Tandvleesverzorging: Deze stand richt zich specifiek op de gezondheid van je tandvlees. Het biedt een zachte massage en stimulatie van het tandvlees om de doorbloeding te verbeteren en een gezonde mondhygiëne te bevorderen.
 4. Intense reiniging: Deze stand richt zich op de extra rotaties voor een ultra schoon resultaat. Soms heeft het gebit een extra reiniging nodig, daarvoor kun je de poetsstand voor intense reinigen gebruiken.
 5. Supergevoelig: Deze poetsstand is speciaal ontwikkeld voor een super milde reiniging voor extra gevoelige zones.
 6. Whitening: Als je op zoek bent naar wittere tanden, is de whitening stand een goede keuze. Deze stand maakt gebruik van speciale bewegingen en trillingen om oppervlakkige verkleuringen te verminderen en je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven.
 7. Tongreiniging: Naast de verschillende poetsstanden voor je tanden, heeft de Oral-B iO ook een speciale tongreinigingsstand. Deze stand is ontworpen om bacteriën en aanslag van je tong te verwijderen, wat kan bijdragen aan een frissere adem.

Interactief Kleurendisplay:

De Oral-B iO is uitgerust met een interactief kleurendisplay op de handgreep van de tandenborstel. Dit display geeft je realtime feedback tijdens het poetsen. Het toont onder andere de poetstijd, de gekozen poetsstand en herinnert je eraan om van zone te wisselen voor een gelijkmatige reiniging van het gebit. Met deze visuele begeleiding kun je je poetsroutine optimaliseren en zorgen voor een volledige en grondige reiniging van je tanden en tandvlees.

Handmatig of elektrisch poetsen?

Handmatig of elektrisch poetsen? Sta je wel eens stil bij de vraag of je beter [...]

Kunstgebit reinigen, zo maak je het beste schoon

Kunstgebit reinigen Een kunstgebit kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die hun natuurlijke tanden [...]

Schaadt roken het gebit?

Schaadt roken het gebit? Roken is een gewoonte die al lang geassocieerd wordt met verschillende [...]

Waarom tanden ragen cruciaal is

Waarom tanden ragen cruciaal is Het behouden van een gezond gebit begint met een effectieve [...]

Tanderosie: Wat het is en hoe je het kunt voorkomen

Een gezond gebit is essentieel voor een stralende glimlach en een goede mondgezondheid. Tanderosie is [...]

Teruggetrokken tandvlees: oorzaken, symptomen en behandeling

Teruggetrokken tandvlees Teruggetrokken tandvlees, ook wel gingivale recessie genoemd, is een veelvoorkomend probleem dat veel [...]

Waterflosser of Flosdraad: Welke is beter voor mondhygiëne?

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een gezond gebit en tandvlees. Naast het poetsen van [...]

Veelgemaakte fouten tijdens het tandenpoetsen

Veelgemaakte fouten tijdens het tandenpoetsen Tandenpoetsen is een essentiële dagelijkse activiteit die zorgt voor een [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *