De beste tandpasta die je moet kopen

Het is belangrijk op te merken dat de “beste” tandpasta voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren, merken en natuurlijk de smaak. Het is een goed idee om advies in te winnen via dit artikel die je kan helpen bij het bepalen van de juiste tandpasta voor jouw specifieke situatie. Hopelijk biedt deze informatie je een goed startpunt bij het kiezen van een tandpasta die aan jouw behoeften voldoet. Onthoud dat regelmatig en grondig poetsen, samen met regelmatige tandheelkundige controles, essentieel is voor een goede mondgezondheid.

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van een goede tandpasta die voldoet aan alle eisen :

 1. Fluoride: Fluoride is een belangrijk ingrediënt dat helpt bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. De meeste tandpasta’s bevatten fluoride, maar het is altijd goed om het etiket te controleren om er zeker van te zijn dat het aanwezig is.
 2. Tandheelkundige behoeften: Een tandpasta kan variëren, afhankelijk van je specifieke tandheelkundige behoeften. Als je gevoelige tanden hebt, kun je een tandpasta kiezen die is geformuleerd voor gevoelige tanden. Als je tandplak wilt verminderen, kun je een tandpasta met een anti-tandplakformule overwegen. Overleg met je tandarts als je specifieke zorgen hebt.
 3. ADA-keurmerk: Het is raadzaam om een tandpasta te kiezen met het keurmerk van de American Dental Association (ADA). Dit keurmerk geeft aan dat de tandpasta wetenschappelijk is getest en voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen.
 4. Consistentie en smaak: Tandpasta is er in verschillende consistenties (gel, pasta) en smaken (mint, fruit, etc.). Kies een consistentie en smaak waar je comfortabel mee bent en die je aangenaam vindt tijdens het poetsen.
 5. Extra eigenschappen: Sommige tandpasta’s bieden extra eigenschappen, zoals het witten van de tanden, het verminderen van tandsteen of het verfrissen van de adem. Als je specifieke behoeften of wensen hebt, kun je overwegen om een tandpasta te kiezen die deze extra eigenschappen biedt.

Best geteste tandpasta’s van 2023, hier is onze top 3

Verschillende tandpasta’s worden vaak promoot en aangeraden door tandartsen, wel zijn er een aantal aspecten waar je tijdens de koop op moet letten. Zo kijken we naar fluoride, gebruiksvriendelijkheid, de smaak en natuurlijk naar de prijs. Je wilt natuurlijk nooit teveel betalen voor tandpasta.

Weten welke de beste tandpasta van 2023 is? In dit artikel vertellen wij je hier meer over!

Beste geteste tandpasta voor dagelijks gebruik

Beste geteste whitening / witte tanden tandpasta

Wil je stralend witte tanden?, probeer dan eens deze Vitis Whitening tandpasta. Met deze whitening tandpasta worden je tanden en kiezen witter naarmate je ze poetst. Deze tandpasta reinigt je tanden beter en is speciaal ontwikkeld voor tandheelkundige behoeften.

Hierom zijn wij van van Vitis Whitening tandpasta

 • Het bevat actieve ingrediënten die helpen bij het verwijderen van vlekken, zoals verkleuring door voedsel, dranken of tabak.
 • De tandpasta heeft een polijstende werking die helpt om het tandoppervlak glad te maken en zo een witter uiterlijk te geven.
 • Dit is belangrijk omdat sommige whitening tandpasta’s agressieve ingrediënten kunnen bevatten die het glazuur kunnen aantasten, maar Vitis streeft naar een evenwicht tussen whitening en bescherming.
 • Net als andere tandpasta’s van Vitis, heeft de Whitening-variant meestal een aangename smaak die zorgt voor een frisse adem na het poetsen.

Let hierop bij het kopen van whitening tandpasta

Niet geschikt voor kinderen.

De beste glazuur tandpasta die je tanden goed beschermt

Oral-B Complete tandpasta is een populaire tandpasta van het merk Oral-B, dat bekend staat om zijn expertise op het gebied van mondverzorging.

Hierom zijn wij fan van Oral-B tandpasta 

 • Oral-B Complete tandpasta is ontworpen om meerdere tandheelkundige problemen aan te pakken. Het richt zich op het reinigen van de tanden, het versterken van het tandglazuur, het voorkomen van tandbederf en het fris houden van de adem.
 • De tandpasta bevat actieve ingrediënten die helpen bij het verwijderen van tandplak en oppervlakkige vlekken. Door regelmatig te poetsen met Oral-B Complete tandpasta kun je je tanden schoon en gezond houden.
 • ral-B Complete tandpasta bevat fluoride, een belangrijk mineraal dat helpt bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. Fluoride helpt om de tanden te beschermen tegen zuuraanvallen en helpt bij het remineraliseren van zwakke plekken in het glazuur.
 • De tandpasta heeft meestal een aangename smaak, zoals mint of een frisse ademformule, die zorgt voor een langdurig fris gevoel in de mond.
 • Oral-B Complete tandpasta draagt meestal het keurmerk van de American Dental Association (ADA), wat betekent dat het voldoet aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de ADA.

Let hierop bij het kopen van Oral-B tandpasta 

 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. 

Tandpasta aanbieding gezocht?

Tandpasta is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Bij Tandenborstelexpert hebben we een ruim aanbod in verschillende A-Merken tandpasta’s voor ieder gebit. Denk hierbij aan merken zoals: Oral-B, Vitis, Parodontax, Sensodyne en nog veel meer. 

Neem op je gemak een kijkje in onze webshop, kies de juiste tandpasta voor jouw gebit (en combineer eventueel benodigde mondverzorgingsproducten, zoals mondwater en ragers). Wil je meer informatie over een specifieke tandpasta?, neem bij vragen gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder. 

Veel gestelde vragen over het gebruik van tandpasta

Over het algemeen worden tandpasta’s met fluoride beschouwd als een belangrijk onderdeel van een goede mondhygiëne en kunnen ze helpen bij het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Fluoride versterkt het tandglazuur, waardoor de tanden beter bestand zijn tegen de zuren die door bacteriën in de mond worden geproduceerd. Het kan vroegtijdige tandbederf voorkomen en helpt bij het herstellen van beginnende gaatjes.

Tandpasta bevat verschillende ingrediënten, zoals schuurmiddelen voor het verwijderen van tandplak en vlekken, fluoride voor het versterken van tandglazuur, detergentia voor schuimvorming en reiniging, bevochtigingsmiddelen om uitdroging te voorkomen, smaakstoffen voor een aangename smaak en conserveermiddelen om de tandpasta te behouden en bacteriegroei te voorkomen.

Tandpasta’s hebben een houdbaarheidsdatum omdat de actieve ingrediënten en conserveermiddelen na verloop van tijd kunnen afbreken, waardoor de effectiviteit vermindert. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking en gebruik geen tandpasta die verlopen is. Bewaar tandpasta op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en extreme hitte. Geopende tandpasta heeft ook een beperkte houdbaarheid, meestal aangeduid met een symbool van een geopende pot met een getal erin. Volg deze richtlijnen en gooi tandpasta weg die de aangegeven periode heeft overschreden. Raadpleeg bij twijfel de verpakking of neem contact op met de fabrikant.

Geef een reactie