Ik heb aften in de mond, hoe behandelen?

Ik heb aften in de mond, hoe behandelen?

Aften kunnen erg vervelend zijn. Aften zijn blaren die uit het niets in de mond aanwezig zijn. Aften komen regelmatig voor in de mond, op de tong of in de keel. Je kunt erg last hebben wanneer aften in je mond ontstaan. Vaak ontdek je eerst een klein bultje, vervolgens is het bultje een aft geworden. Aften kunnen veel pijn veroorzaken, daarom is het wel fijn om zo snel mogelijk een middel tegen aften te gebruiken.

De gouden tip voor aften behandelen

Veel mensen maken aften weleens mee. Vroeger werd geadviseerd om zo hard mogelijk met een tandenborstel over een aft heen te poetsen, zodat de aft direct verdwijnt. Over een aft heen poetsen kan veel pijn veroorzaken. Wel kan het de pijn van een aft sneller verminderen. Ondanks krijg je wel een pijnloze aft ervoor terug. Je kunt daarom beter van aften afblijven, anders blijft de wond langer zitten. Gek genoeg, gaat de aft weg na het poetsen, maar de wond blijft langer zitten. Gelukkig is er een methode om de aft op een pijnloze wijze te behandelen. Zo voel je minder pijn wanneer er aften in je mond ontstaan en kan de wond sneller genezen.

Snelle manieren om van de pijn van een aft af te komen

Er bestaat helaas geen middel tegen aften die ervoor zorgt dat een aft direct weggaat. Er zijn wel een paar manieren om te zorgen dat de pijn weggaat. Wij hebben de meest doeltreffende opties geselecteerd, namelijk:

1. Gebruik mondwater tegen aften of wondjes: Perio-Aid is een goed voorbeeld. PerioAid mondspoelmiddel bevat tevens 0,05 CPC en bestrijdt de orale biofilm in je mond. PerioAid is een alcoholvrije mondspoeling. Dit betekent dat de producten mild zijn tijdens het spoelen, ook bij wondjes en irritaties in de mond. Mondspoeling is dus een ‘steuntje in de rug’ om bacteriën die aften kunnen verergeren te doden.

2. Zorg voor een goede dagelijkse mondverzorging: poets na het eten je tanden en maak de ruimtes tussen de tanden goed schoon. Dit kun je goed door middel van een elektrische tandenborstel, een tandenrager of mondwater in combinatie met een elektrische waterflosser.

3. Vermijd drinken uit andermans glas: wanneer iemand last heeft van aften, is de kans aanwezig dat jij aften overneemt zodra je uit dezelfde glas drinkt. Aften zijn namelijk erg besmettelijk.

Geef een reactie