Jouw dagelijkse mondverzorging in 3 stappen

Jouw dagelijkse mondverzorging in 3 stappen

Gezonde en witte tanden begint bij een goede mondhygiëne. Door twee maal per dag te poetsen leg je een goede basis van jouw dagelijkse mondverzorging. Wanneer je het gebit echt gezond wilt houden, dan is het belangrijk om je gebit te reinigen met behulp van een tandenborstel, ragers, mondwater en natuurlijk het gebruik van een goede tandpasta. Met onze handige tips zorg je ervoor dat je eenvoudig met een 3-stappenplan het gebit optimaal in conditie kunt houden.

Ontdek het volledige assortiment Oral-B iO op Tandenborstelexpert.nl

Dagelijkse mondverzorging

Een goede basis in dagelijkse mondverzorging is erg belangrijk. Naast het dagelijks poetsen van je tanden is het reinigen na het tandenpoetsen ook belangrijk. Het reinigen tussen de tanden en kiezen zorgt ervoor dat tandplak in de tussenruimtes verwijderd worden. Een elektrische tandenborstel in combinatie met tandpasta speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van het gebit.

Waarom is een goede mondhygiëne zo belangrijk?

Een slechte mondhygiëne kan een groot impact hebben op verschillende aandoeningen, waaronder de meest voorkomende bijvoorbeeld: tandvlees ontstekingen, wondjes in de mond of pijnklachten. Daarna kunnen de klachten erger worden en kun je een verhoogt risico lopen op suikerziekte, longontsteking, aderverkalking en hart- en vaatziekten. Om ernstige ziekten of aandoeningen te vermijden is het van belang dat je zorgt voor een goede mondreiniging van je gebit.

Door de onderstaande dagelijks stappen te volgen, zorg je ervoor dat het gebit optimaal wordt gereinigd.

Stap 1: tandenpoetsen

Het klikt logisch, dat je dagelijks hoort te poetsen om je gebit gezond en fris te houden. Wel is het belangrijk om je tanden tweemaal per dag gedurende twee minuten te poetsen, onze voorkeur is ‘s ochtends en voordat je naar bed gaat. Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel meer tandplak verwijdert en tevens het tandvlees gezonder houdt dan een handtandenborstel. Kies daarom voor een elektrische variant bijvoorbeeld van een bekend merk van Oral-B. Met een Oral-B poetsen ben je verzekerd van de beste mondverzorging. Het tandenborstel merk is opgericht door tandartsen en is speciaal ontworpen om het beste uit iedere poetsbeurt te halen.

Ben je toe aan een nieuwe Oral-B tandenborstel? Kies dan voor het beste iO 10 uit het assortiment van Oral-B. Deze elektrische tandenborstel is namelijk speciaal ontworpen met een magnetische aandrijving voor een ultieme poetservaring. Dankzij de roterende, vibrerende borstelkop ervaar jij een 100% schoon gebit vanaf de eerste poetsdag.

De tandenborstel is handig in gebruik en maakt veel minder geluid dan reguliere elektrische tandenborstels. Je hoort slechts een lichte zoem en voelt lichte trillingen in je mond. Iedere 30 seconden krijg je een signaal zodat je van mondhoek moet wisselen. Door je hieraan te houden, reinig je alle 4 de mondhoeken binnen twee minuten. Super ideaal!

Ronde borstelkop voor een perfecte reiniging

Kies de juiste opzetborstel die bij een elektrische tandenborstel hoort. De opzetborstel die bij iO 10 hoort is de iO Ultimate Clean borstelkop. Deze opzetborstel heeft namelijk een borstelstructuur waarmee je in een hoek van 16 graden kunt poetsen. Hierdoor kan de iO opzetborstel nog beter en dieper tussen de tanden reinigen.

Extra controle met de Oral-B app

Wil jij tot in de kleinste details leren hoe je dagelijks poetst? Koppel dan de app aan de telefoon en ervaar het tandenpoetsen met realtime coaching. Met de poetsapp zie je de vooruitgang van je binnen-, kauw- en buiten oppervlakken van je tanden. Zo weet je precies of je voldoende druk zet of wanneer het gebit voldoende is gereinigd.

Tandpasta met fluoride

Fluoride blijft het belangrijkste middel in strijd tegen gaatjes. Fluoride helpt bacteriën in je mond voorkomen. Bovendien heeft fluoride een revitaliseert effect op het tandglazuur. Door te poetsen met tandpasta met fluoride helpt het tandglazuur sterker maken en kan het glazuur de zuuraanvallen uit eten en drinken beter doorstaan. Dit helpt om gaatjes te voorkomen. Het Ivoren kruis adviseert om tandpasta met fluoride te poetsen. De aanbevolen hoeveelheid fluoride in tandpasta is 1.000-1.500 ppm fluoride.

Er zijn verschillende soorten tandpasta’s verkrijgbaar. De juiste tandpasta kiezen voor een effectieve mondverzorging is niet eenvoudig. Daarom adviseren wij deze tandpasta’s aan:

Stap 2: reinigen tussen de tanden en kiezen

Alleen poetsen met een tandenborstel is niet goed genoeg. Hoe goed een tandenborstel ook zijn werk doet, er zal altijd voedselresten en tandplak tussen tanden en kiezen ontstaan. Gebruik een tandenstoker of interdentale rager om tandplak effectief te verwijderen. Het is belangrijk dat de tandenstoker of interdentale rager goed tussen je tanden en kiezen past. Laat je adviseren door de tandarts of mondhygiëniste welke maat tandenrager je het beste kunt gebruiken. Reinig minimaal één keer per dag goed tussen de ruimtes van je tanden. Zo help je het gebit optimaal te reinigen en tandvleesproblemen of gaatjes voorkomen.

Stap 3: spoelen

Spoelen is de laatste stap van jouw dagelijkse routine. Je kunt mondwater gebruiken om bacteriën en tandvleesontstekingen tegen te gaan. Daarnaast helpt mondwater om het tandglazuur te beschermen en geeft het een langdurig frisse adem. Voor een grondige reiniging van het gebit is poetsen alleen niet voldoende. Gebruik daarom een monddouche in combinatie met mondwater. Een elektrische monddouche helpt hardnekkige tandplak en vuiligheden effectief verwijderen op plekken waar je met een tandenborstel niet goed bij kunt komen. Je hebt een ruimte keuze uit verschillende soorten modellen:

Ontdek het volledige assortiment waterflossers op Tandenborstelexpert.nl

Geef een reactie